Καλλιεργήστε στο σπίτι φύτρο σιταριού
Στο κέντρο του σπόρου του σιταριού, βρίσκεται το φύτρο . Είναι το τμήμα του σπόρου στο οποίο οφείλεται η ανάπτυξη του βλαστού και είναι πηγή με πολλά θρεπτικά συστατικά πρωτεΐνες βιταμίνες αφομοιώσιμα μεταλλικά άλατα ω-6 λιπαρά οξέα λίγες θερμίδες και λιπαρά και πολλά αντιοξειδωτικά.
Το φύτρο του σιταριού μπορούμε να το αγοράσουμε από πολλά καταστήματα , αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας για να το καταναλώσουμε με ωμές σαλάτες, σούπες αλλά και άλλα φαγητά.
Τι θα λέγατε να δοκιμάσουμε να καλλιεργήσουμε στο σπίτι φύτρο σιταριού; Ας δούμε πως γίνεται.
Για την καλλιέργεια του:
Πλένουμε καλά τους σπόρους με χλιαρό νερό και τους βάζουμε , κατά προτίμηση, σε γυάλινο δοχείο και τους σκεπάζουμε με νερό για 6 ώρες. Κατόπιν τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε πάλι στο γυάλινο δοχείο , όπου τους ραντίζουμε 2 με 3 φορές την ημέρα διότι με αυτόν τον τρόπο θα βλαστήσουν σε περίπου σε 6 μέρες .
Έπειτα τους ξεπλένουμε πάλι καλά και είναι έτοιμες για κατανάλωση. Θα πρέπει να προσέξουμε όμως την ποσότητα που θα ετοιμάσουμε διότι θα πρέπει να την καταναλώσουμε σε 3-4 μέρες το πολύ . Το φύτρο το διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο δοχείο σκεπασμένο.
Προσφατα σχολια