Μπισκότα χωρίς γλουτένη με άρωμα λεμονιού
Μια συνταγή για πεντανόστιμα και αρωματικά μπισκότα χωρίς γλουτένη, με υπέροχο άρωμα λεμονιού.
Συστατικά:
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
το ξύσμα μισού πορτοκαλιού
το ξύσμα από 1 λεμόνι
το ξύσμα από 1 λάιμ
350 g αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για μετά το ψήσιμο
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Στρώνουμε ένα ταψί με ένα φύλλο λαδόκολλα .
3. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο , στη συνέχεια ανακατεύουμε ελαφρά με τη ζάχαρη άχνη και τα ξύσματα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Συμπληρώνουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) και το μπέικιν πάουντερ και χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να σχηματίσουμε μια ζύμη – προσοχή, δεν θέλει πολύ ανακάτεμα, μόνο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά .
4. Για ορθογώνια κουλουράκια , ανοίξτε τη ζύμη σας σε πάχος 1 περίπου εκατοστό πάχος και κόβετε σε ορθογώνια σχήματα. Αν θέλετε τα κουλουράκια σας στρογγυλά, πλάστε ενα ρολό και κόψτε στρόγγυλα τα κουλουράκια σας .
5. Στρώστε τα κουλουράκια σας στο ταψι και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά. Αμέσως μετά το ψυγείο, τα ψήνετε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να γίνουν ελαφρώς ροδαλά και τραγανά.
6. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά , στη συνέχεια πασπαλίστε τα με την κρυσταλλική ζάχαρη .
Συγχαρηστήρια! Τα κουλουράκια σας θα κρατήσουν μέχρι και μια εβδομάδα σε ένα αεροστεγές δοχείο .
Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με σχόλιο στο άρθρο ή μήνυμα στην επικοινωνία. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.
Προσφατα σχολια